Kava ir cholesterolis

Paveiksliukas iš tyrimo, kuriame skaičiavo kafestolius ir kahvenolius kavoje.

Kuris kavos paruošimo būdas labiausiai kelia cholesterolį, t.y. kavoje būna daugiausia diterpenų?

Kafestolis yra stipriausias MTL’o mitybinis induktorius žmogaus dietoje – kiekvienas suvalgytas 10 mg MTL’ą pakelia 0,1 mmol/L tai dienai. Dar biškį kelia ALAT 😉

Tai va.

Blogiausia yra espresso ir virinta (kelia cholesterolį).

O geriausia – užpilta puodelyje ar prancūziškame kavinuke (nekelia).

Na ir paprastas kavos filtras išfiltruoja diterpenus iš visų kavų. Ar tikras… ar imrpovizuotas iš akrilinės kalėdinės kojinės!

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *